29 Ιουν 2011

Φουσίλι με άγρια μανιτάρια

Είπα να μοιραστώ μαζί σας μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή, την οποία μαγείρεψα χθες. Πρόκειται για ένα πιάτο μυρωδάτο και χορταστικό, ενώ συνάμα είναι αρκετά απλό! Για τους λάτρεις των μανιταριών, που έχουν βαρεθεί να συνδιάζουν τα ζυμερικά τους με μια σάλτσα καρμπονάρα.
Τα υλικά που θα χρειστείτε είναι:
  • 1/2 γυάλινο βαζάκι άγρια μανιτάρια σε ελαιόλαδο (περίπου 140 γρ.)
  • 25 γρ./2 κουταλιές βούτυρο
  • 225 γρ./2 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια
  • 5 γρ./1 κουταλάκι θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 5 γρ./1 κουταλάκι ματζουράνα ή ρίγανη ψιλοκομμένη 
  • επιπλέον μυρωδικά για το σερβίρισμα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 
  • 350 γρ./3 φλιτζάνια φρέσκα ή ξερά φουσίλι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Η συνταγή είναι για 4 άτομα.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα αδειάζετε περίπου 15 ml/1 κουταλιά από το λάδι των άγριων μανιταριών.
Κόβετε σε φέτες τα συσκευασμένα μανιτάρια αν είναι μεγάλα.

 

Προσθέτετε το βούτυρο στην κατσαρόλα και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να ζεσταίνονται. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τα μυρωδικά, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα φρέσκα μανιτάρια. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο βραστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.



Μόλις ετοιμαστούν τα μανιτάρια, δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε το μείγμα έως ότου φύγουν τα περιττά υγρά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Ανακατεύετε συγχρόνως και στη συνέχεια δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.

 

Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε σε ένα ζεστό μπωλ. Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρέσκα φύλλα μυρωδικών.
 
Σημείωση: Η παραπάνω συνταγή είναι από το βιβλίο «Ζυμαρικά» της Jeni Wright.

Δεν υπάρχουν σχόλια: