23 Ιουλ 2008

The Dark Knight!


Εντάξει, ξέρω πως σας τα έχω πρήξει τώρα τελευταία με όλες τις ταινίες που βλέπω, αλλά γι' αυτήν την ταινία ειλικρινά δεν θα άντεχα να μην γράψω δυο λογάκια.
Σίγουρα πρόκειται για την καλύτερη ταινία Batman που προβλήθηκε ποτέ! Το σενάριο πανέξυπνο, με συνεχείς εξελίξεις και τη δράση στο φουλ! Εφέ που κόβουν την ανάσα και ήχος που πρέπει να απολαύσετε με όλες τις απαραίτητες πολυτέλειες και ανέσεις. Ο Christopher Nolan έκανε πάλι το θαύμα του! Και για όσους δεν τα πάνε καλά με τα ονόματα, ο κύριος σκηνοθέτης μας, έχει αποδείξει προ πολλού την αξία του με αριστουργήματα όπως: "Memento" και "Prestige", καθώς και την προηγούμενη ταινία του υπερήρωα "Batman Begins".
Αναμφισβήτητα, το καλύτερο part της ταινίας είναι η υποκριτική του Heath Ledger. Ό,τι κι αν γράψω θα είναι λίγο, και δεν υπερβάλω! Μοναδική ερμηνεία που ελάχιστες φορές έχουμε συναντήσει ειδικά από νέους ηθοποιούς... Ας αρκεστώ σε αυτό. Φυσικά, και τα υπόλοιπα υπερ-τεράστια υπερ-ταλαντούχα ονόματα του cast ήταν εξαιρετικά. Για ποιον να πρωτογράψω δεν ξέρω. Για τον Christian Bale που εξελίσεται σε έναν από τους καλύτερους νεαρούς ηθοποιούς του Hollywood; Για τους γνωστούς και μη εξαιρεταίους Morgan Freeman και Micheal Caine; (Απλά υποκλίνομαι στις αυτών μεγαλειότητες!) Ή μήπως για την ηθοποιάρα τον Gary Oldman; Αν και για τον τελευταίο να σημειώσω πως πάντα με συγκινούσε σε ρόλους κακών, παρά καλών. Το μόνο μικρό μικρό ψεγάδι που βρήκα στο cast ήταν η Maggie Gyllenhaal, που ενσαρκώνει τη Rachel, κι αυτό γιατί κάναμε αμάν να αντέξουμε την Katie Holmes στον πρώτο -καινούριο- Batman και πάνω που χαρήκαμε που την ξεφορτωθήκαμε, η παραγωγή επέλεξε για αντικαταστάτρια μία που της μοιάζει και μάλιστα είναι πολύ πιο άσχημη! Απλά έλεος...
Για την υπόθεση δεν θέλω να πω κάτι, για να μην χαλάσω το παραμικρό. Ένα τελευταίο θα γράψω και θα σας καληνυχτίσω.
Η ταινία ΤΑ ΣΠΑΕΙ, οπότε σπάστε κι εσείς τα ταμεία γιατί το αξίζει!!!

Βαθμολογία: 10!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: