19 Ιουν 2008

Fringe: εντυπώσεις από τον πιλότο


Πριν λίγες μέρες παίχτηκε ο πιλότος της νέας σειράς που μας έρχεται από την Αμερική και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 26 Αυγούστου φέτος. Δημιουργoί της είναι ο γνωστός πια J.J. Abrams, ο οποίος υπογράφει εδώ και μερικά χρόνια επιτυχημένες σειρές όπως τα "Alias" και "Lost", και οι Roberto Orci και Alex Kurtzman, υπεύθυνοι για τα σενάριο των "Transformers", "The Island", "Mission Impossible 3" και "The Legend of Zorro".
Μετά την προβολή λοιπόν του επεισοδίου υπ' αριθμόν 00 έχω να δηλώσω τα εξής και βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας:

  • Πρόκειται για μια ακόμα περιπετειώδη σειρά, με σασπένς, μυστήριο και συνεχόμενες εξελίξεις/ανατροπές.
  • Δυστυχώς καμία ανατροπή στον πιλότο δεν ήταν πρωτότυπη.
  • Η υπόθεση εξελίσσεται γρήγορα και αφορά μια ―όμορφη παρεμπιπτόντως― πράκτορα του FBI, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια παράξενη μόλυνση και ένα περίεργο αεροπορικό συμβάν.
  • Ακόμα μια δωρεάν (;) διαφήμιση για το "σώμα" κι ακόμα μια ιστορία που ξεκινά σε αεροσκάφος... Όσο και να προσπαθούν να μας φοβίσουν, εγώ θα συνεχίσω να ανεβαίνω σε αεροπλάνα. Μήπως οι αμερικάνοι εμμέσως θέλουν να βάλουν στο υποσυνείδητο των πολιτών της χώρας τους τη φοβία για τα υπερατλαντικά ταξίδια; Λέω τώρα... Ωστόσο, τα αεροπλάνα παραμένουν και με διαφορά το πιο ασφαλές μέσο για να ταξιδεύει κάνεις (και το πιο γρήγορο).
  • Ένας τρελοεπιστήμονας με φοβερές γνώσεις και ο γιος του θα βοηθήσουν την πράκτορα να τα βγάλει πέρα ή να τα μπλέξει ακόμα περισσότερο.
  • Κι εδώ χάσαμε την πρωτοτυπία, ωστόσο ο μπαμπάς είναι εξαιρετικός ηθοποιός. Όσο για το γιο... Τον γνώρισα στο "Dawson's Creek" και τον είδα πάλι πρόσφατα στο "Shutter" (αυτό πάλι με εξέπληξε ευχάριστα, πειράζει;). Ο Joshua Jackson αν και όχι ιδιαίτερα συμπαθής σε μένα, μάλλον τα πάει καλά εκεί πέρα και οι προτάσεις για δουλειές πέφτουν βροχή. Για να είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα κάποιον άλλον στο ρόλο του.
  • Προσπαθώντας να αποφύγω την αποκάλυψη κάποιου στοιχείου που θα σας το χαλάσει, θα πω μονάχα πως συνωμοσίες, πλεκτάνες με μεγάλες εταιρείες, πλουσίους επιφανείς ιδιοκτήτες αυτών και υπεράνω υποψίας άλλους υπάρχουν και σε αυτή τη σειρά. Αυτό φυσικά δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού είναι ένα από τα κλισέ που πουλάει και συνεχίζει να μας αρέσει.
Θα περιμένω τον Αύγουστο να δω τα πρώτα επεισόδια για να αποφασίσω αν αυτή η σειρά θα με «κρατήσει» για καιρό ή όχι. Μέχρι στιγμής απλά τη βρήκα ενδιαφέρουσα. Αν και έχει εμφανείς επιρροές από "X-files", δε θα έμπαινα καν στη διαδικασία να συγκρίνω... Ελπίζω μόνο η συνέχεια να είναι πιο ευρηματική.


Σ.Σ.: Τα 10 εκατομύρια δολάρια που ξοδεύτηκαν για τον πιλότο αυτό, φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά για να με εντυπωσιάσουν. Κρίμα...

1 σχόλιο:

neoinileias είπε...

ενδιαφέρουσες πληροφορίες